Translate

20 juni 2012

PROCEDURES

Het OK-Rating Institute heeft ten behoeve van onder ander het Openbaar Ministerie, Rechters, Faillissementscuratoren en faillissements Rechter-Commissarissen in het kader van strafzaken de volgende procedure ontwikkeld.
------------------------------------------------------------------------
Bijzondere opdrachten, zoals fraude onderzoek bij (beursgenoteerde) faillissementen of de ondersteuning van politie of justitie worden via de speciale SBU Ethics op incidentele grondslag en op basis van competentie aanvaard.

Hiertoe werd speciaal voor het
Openbaar Ministerie, Rechters, Faillissementscuratoren en Faillissements Rechter-Commissarissen een volkomen transparante dubbelblinde procedure ontwikkeld

Dubbelblind wil zeggen dat het Institute, buiten de branche, onbekend blijft met de naam van de betrokken onderneming. Daarbij wordt eerst door een onafhankelijke wetenschapper de OK-Solvabiliteit en de OK-Ratio bepaalt en daarna door de betreffende entiteit.

Deze twee uitkomsten moeten per definitie hetzelfde zijn.
 
Aansluitend bepaalt een tweede, eveneens onafhankelijke wetenschapper op grond van DIE uitkomsten volgens het vaste OK-Schema van 81 mogelijkheden, de OK-Score Klasse.

Ook de betrokken entiteit bepaalt ten tweede male de OK-Score zonder welke inbreng dan ook van het OK-Rating Institute.
 
Ook deze twee uitkomsten moeten identiek zijn.

Pas indien aan deze voorwaarden is voldaan ÉN de uitkomsten een OK-Score 9 of 10 (de faillissementscategorie) te zien geven krijgt het Institute toegang tot het model om de verdere details uit te werken.

Hiermee voldoet het Institute aan de hoogste vorm van objectiviteit en kan er nimmer sprake zijn van manipulatie.
 
Deze vorm staat ook ter beschikking van toezichthouders of collega wetenschappers.


Sceptici
Uiteraard zijn en blijven er dan nog altijd sceptici die menen, overigens zonder ooit zelf kennis te hebben genomen van de onweerlegbare feiten of eventueel de moeite namen een testafspraak te maken, dat bij betrouwbaarheidsaanspraken zoals bij de OK-Score met een uitkomst >99%, er sprake moet zijn van toevalligheden. Zeker, omdat conform de heersende moraal, de in het verleden gedeponeerde voorspellingen op basis van fundamentele analyse in hun ogen onmogelijk meer kan opleveren dan ongeveer 80-82% betrouwbaarheid. Ongeveer de discussie in 1850 van aderlatende artsen over de techniek van het aderlaten in vergelijking met de mogelijkheden van een MRI-scan (na 2003).

De feiten liggen echter anders! Over al die gebeurtenissen en achterliggende aspecten kunt u zich op de website van het OK-Rating Institute - uitvoerig - laten informeren én inzicht verkrijgen in de schriftelijk gedocumenteerde ervaringen van gebruikers alsmede in een kleine selectie van de met een OK-Score rating voorziene bedrijven.



Geen opmerkingen: