Translate

01 april 2011

ING EN INNOCONCEPTS, VIER HANDEN OP EEN BUIK ?

David Tomic van de VEB : 
"'In december 2009 heeft ING een claimemissie begeleid waarbij InnoConcepts euro 30 mln heeft opgehaald'. 'ING heeft voor de publicatie van het prospectus het bedrijf binnenstebuiten gekeerd als het goed is. Van de emissie ging euro 10 mln naar ING voor de aflossing van een krediet. De vraag is of ING echt iets over het hoofd heeft gezien, of dat ze niet goed gekeken hebben. In beide gevallen zitten ze fout.' 

Een zeer reeële inschatting van Tomic. Als de OK-Score over 2008 al een faillissements-waarschuwing afgeeft en de ING haalt zelf tien miljoen binnen bij een claim-emissie eind 2009 dan zijn er twee mogelijkheden.

De ING heeft het NIET gezien. In dat geval kan de OK-Score nog heel wat pijn bij de banken wegnemen door dit soort zaken voortijdig te signaleren.

De ING heeft het WEL gezien. In dat geval heet dat voorkennis en misbruik hetgeen door de AFM en de DNB alsmede door het OM moet worden vervolgd.

Wordt vervolgd.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Enkele zaken lijken mij belangrijk met het oog op het wankele vertrouwen van mensen in banken en verzekeraars.

1. Wellicht moeten AFM/OM/DNB hier een zeer actieve rol spelen. Wat gaan zij doen en hoe snel/grondig?

2. Gaat ING openheid van zaken geven? (Waarom heeft ING gehandeld zoals ze heeft gehandeld, heeft ING hier ook een verlies geleden?) Niet reageren lijkt in elk geval op een bevestiging van de vermoedens die inmiddels her en der worden geuit.

3. Wat gaan de partijen met een belang groter dan 5% doen? Naar verluidt zat daar (ooit) ook een wat grotere financial tussen.

4. Interessant ook: wat waren de participaties in Innoconcepts door beleggingsfondsen van verzekerings-maatschappij ING door de jaren heen?

Met nieuwsgierige groet,
Justice

Anoniem zei

Ik volg Geert Schaaij al jaren en op zijn site stond Innoconcepts vermeld. Bij de emissie was het nog een koop en ik dacht dat ik een goede deal had gemaakt. Vaak kun je als belegger profiteren van een claimemissie. Ik ben voor enkele duizenden euro's het schip ingegaan. Ik vind dat het bedrijf wel heel snel tenonder is gegaan na de grote emissie en ik vraag mij ook af waar dat geld naar toe gegaan is. Waarom kan niemand een onafhankelijk onderzoek hiervan instellen.

Willem D. Okkerse MBA zei

Het bovenstaande wordt na de settlement van Ernst & Young in het kader van Landis best een leuk nieuwe issue om te volgen.