Translate

05 november 2007

PERSBERICHT

NAAMSWIJZIGING VAN HET EERSTE ONAFHANKELIJKE
RATING INSTITUUT IN DE BENELUX

Per 1.11.2007 wijzigt de Association for International Top Level Creditrating haar naam in het OK-Rating Institute. Hiermede wordt beter recht gedaan aan de feitelijke inhoud en achtergrond van het Instituut t.w. de exploitatie van de OK-Score ™ als een unieke rating methode.

Na de initiële aanloopfase en lange series van testen, onder meer door vermogensbeheerders, accountants en justitiële fraudediensten, was de tijd rijp dat het model op grotere schaal beschikbaar komt voor het bedrijfsleven.

Het OK-Rating Institute beschikt daarbij structureel over een netwerk van hoogwaardig gekwalificeerde én onafhankelijke onderzoekers om elke opdracht binnen de volgende marktsegmenten aan te kunnen.

  1. Het grotere MKB
  2. Alle accountants in de Benelux
  3. De beleggingswereld in de ruimste zin van het woord

Tevens worden nu ook politionele fraudediensten en het Gerecht ondersteund.

OK-Ratings worden gevraagd [solicited] danwel ongevraagd [unsolicited] gegeven. Bij het OK-Rating Institute zal echter een [solicited] rating nooit een ander resultaat opleveren dan een [unsolicited] rating. Gebruikers en/of toezichthouders worden daarbij altijd in de gelegenheid worden gesteld om de beoordeelde jaarrekeningen zélf in te voeren en kunnen ter verificatie het gehele proces zelfstandig herhalen.

International standards
Het OK-Rating Instituut heeft zich voor het verstrekken van haar ratings volledig geconformeerd aan de IOSCO standaarden.

Motivering
Het onderwerp rating is in Europa actueler dan ooit, mede nu hier banken failliet dreigen te gaan door de Amerikaanse subprime crisis. Een crisis, die mede veroorzaakt werd door de volgens velen, ondeugdelijke ratings en laattijdigheid van de bekende Amerikaanse ratingbureaus, die voorheen al evenmin de befaamde grote beursdebacles van deze eeuw tijdig zagen aankomen.

Als gevolg van de Basel II voorschriften worden ratings - behalve voor de beursgenoteerde grootmachten - per 1.1.2008 óók voor het (grotere) MKB onontbeerlijk. Banken worden vanaf die datum verplicht het krediet-profiel van hun klanten in kaart te brengen. Aan dit kredietprofiel is onlosmakelijk een rentetarief verbonden, dat in het geval van een onjuiste rating de betreffende ondernemer enkele tonnen aan rente opslag kan kosten. De OK-Score Rating verstrekt daarbij inzicht en rust en biedt aan betrokken partijen zekerheid over de vitaliteit van de betrokken onderneming.

Daarnaast zijn ook accountantskantoren buitengewoon geïnteresseerd om hun cliëntenportefeuille te monitoren op verborgen debacles. Die vroegtijdige signalering leidt voor de accountants immers tot een beter risk management, lagere risico premies en pro-actief handelen. De klant kan tijdig worden gewaarschuwd en door advisering kunnen de ratingkosten worden terugverdiend.

Tenslotte continueert het OK-RATING INSTITUTE zijn bestaande contracten met de vermogensbeheerders om de OK-Score in te zetten als ondersteuning bij beleggingsbeslissingen.
Het OK-Rating Institute biedt met het "World’s most exciting rating system" de OK-Score thans HET early warning systeem, waarmee vooral tijdig kan worden bijgestuurd. Op dit punt heeft het model in de afgelopen jaren zijn sporen ruimschoots verdiend. Tientallen voorbeelden zijn - ook schriftelijk - beschikbaar. Alle nieuw benodigde testen, waaronder zelfs cases aangedragen door politionele fraudediensten, werden glansrijk doorstaan.

Achtergrond
De OK-Score als rating kreeg al ruime bekendheid door zijn publieke en juiste voorspellingen van verschillende beurszeperds. Op T.V. en in de pers werd ruime aandacht geschonken aan de waarschuwingen die de OK-Score genereerde. De voorbeelden van Ahold, Landis, en Getronics liggen nog vers in het geheugen. Gedetailleerde informatie treft u aan op www.ok-score.nl. U kunt uiteraard ook bellen met ondergetekende.

W.D. Okkerse MBA
CEO OK-RATING INSTITUTE
070 - 4155001 of 06-26086359

Geen opmerkingen: