Translate

01 april 2011

Terug uit India

Het was warm in Mumbai. Tussen de 38 en 41,6 graden. Gelukkig had mijn Indiase partner permanent een auto met chauffeur en airco ter beschikking. Die chauffeur is in het verkeer van Mumbai geen overbodige luxe, de airoc blijkt standaard te zijn. Gemiddeld zijn er 10 verkeerstromen op zes banen vice versa, waarbij rode stoplichten geen stoplichten zijn maar hooguit bedoeld zijn om het verkeer er zich tussen te laten wringen. Toch met een enorme souplesse en zonder agressie en zo nu een toetertje......Nou ja zo nu en dan....

Uitgenodigd door mijn Indiaase partner bespraken wij de opzet van een beleggingsfonds waarvan wij beiden fondsmanager zullen worden. In aansluiting hierop vonden gesprekken plaats met de partijen die voor de seedmoney van dit fonds zullen dienen te zorgen. 

Allerhartelijkste mensen die Indiase miljardairs en millionairs enne .... hele snelle denkers en schakelen zeer snel en wat vooral opvalt niet blasé en gezegend met twee belangrijke eigenschappen : dare to share en de acceptatie van de kennis van anderen.

Het ziet er veelbelovend uit. Anders dan in Nederland worden hier meteen de buffels (omdat koeien heilig zijn)  bij de horens genomen. Na onze eerste ontmoeting in december 2009 hebben wij gemeenschappelijk in 2010 een USA proeftuin opgezet om met de OK-Score op USA beurzen te beleggen. Het back-testing resultaat van vijf jaar kwam uit op een rendement van 130%, hetgeen voldoende aanleiding was voor een voortzetting van onze gesprekken.

Wij opteren voor allereerst de S&P 100 en aansluitend de SENSEX. Vestigingsplaatsen worden nog onderzocht, Mogelijk Luxemburg, Hongkong of Singapore wb de S&P.
Uiteraard houden wij u op de hoogte.





Geen opmerkingen: