Translate

08 april 2011

Het geluk van een mens

Onze huisarts PH ofwel uit te spreken als f  (niet als ffff, want dat is echt overdreven) schrijft het volgende :

"Zelf ben ik hééél lang bezig geweest om deze nieuwe Porsche aankoop in mijn spiksplinternieuwe Excell ( In Window7) te plaatsen. Dat ziet er allemaal veel uitgebreider/ gedetaillerder en uiteraard in het begin ingewikkelder uit dan.....de Works waarmee we ooit 16 jaar, 17 jaar geleden begonnen. 

Dankzij de computerspecialist was alles keurig overgeplaatst op mijn netwerk hier..... en zo'n drie kwartier bezig geweest alles in te voeren, inclusief alle mogelijke percentages van de portefeuille, van de sectoren, met schitterende taart en kolomdiagrammen. Het was even puzzelen, maar d'r ligt een plaatje voor me: 16 jaar werk gecomprimeerd in één gigantisch vel van tientallen kolommen ( door de onderverdelingen) en honderden lijntjes...

Zo zie je maar hoe snel je geest bedweld kan worden door de invloed van technisch nieuw vernuft.......terwijl de inhoud en de resultaten old-fashioned blijven.

Maar ja, huisartsen in zijn algemeenheid zijn zeker geen techneuten alhoewel zodra er bling-bling om de hoek komt zij vooraan staan. Niet omdat zij zelf daarmee beter diagnostiseren maar het oogt zo goed voor de buitenwereld. (En ik mag wellicht nog meer declareren, speelt bij sommigen - zeker in België - mee).

En zouden zij zich nou maar beperken tot het verstandelijke en door studie en kennis bepaalde gebied der geneeskunde; echter neen : vier jaar huishoudonderwijs plus tien jaar slechte ervaringen met banken ontwikkelt zich dan tot een zogenaamde beleggingsgoeroe die de afgelopen acht jaar niet meer dan 5% compounded return op zijn vermogen heeft gemaakt. 

Wordt vervolgd

 



1 opmerking:

Anoniem zei

Ik geloof dat Dagobert Duck met zijn mond vol tanden staat.